18 Mar 2020

Vakfımızın Eski Başkanlarından Giresun Espiye İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk Vefat etti

0 Yorum

Vakfımızın eski Başkanlarından Kaymakam Dede Musa Baştürk, dün akşam saatlerinde evinde bulunduğu sırada rahatsızlanmış ve kalp krizi geçirmiştir. Baştürk, önce Espiye Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Burada yapılan müdahaleden sonra Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Baştürk, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Bayburt’un Yazıbaşı (Aşağı Loru) köyünden olan Kaymakam Baştürk’ün cenazesi 18 Mart Çarşamba (bugün) günü toprağa verilecektir.

Kaymakam Dede Musa Baştürk’ün Özgeçmişi

Kaymakam Dede Musa BAŞTÜRK, 02 Aralık 1977 tarihinde Bayburt’ta dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Bayburt’ta tamamladıktan sonra 2003 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 28 Şubat 2005 tarihinde Kırşehir kaymakam adayı olarak başladığı görevi müddetince sırasıyla Burdur ili- Çeltikçi, Giresun ili-Dereli ve Çankırı ili- Eldivan ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Bir yıl süreyle yabancı dil eğitimi, Birleşik Krallığın siyasi, hukuki ve idari yapısı hakkında incelemelerde bulunmak üzere İngiltere’de Sheffield Üniversitesi/Yönetim Okulu (Management School)’nda öğrenim gördü. İçişleri Bakanlığınca mülki idare amirlerinin yetiştirilmeleri amacıyla düzenlenen kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayarak kur’a ile Ordu ili Kabadüz ilçesine atandı. 02.04.2008-06.08.2010 tarihleri arasında Ordu/Kabadüz kaymakamlığı, 16.08.2010–31.08.2012 tarihleri arasında Erzurum/Uzundere kaymakamlığı, 15.09.2012 tarihinde Çanakkale ili Yenice İlçesi Kaymakamlığı, 2014-2015 yılları arasında Adıyaman-Kahta kaymakamlığı görevlerinde bulundu.  Erzincan Vali Yardımcısı iken 31.08.2018 tarihli ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Espiye ilçesi Kaymakamlığı görevine atandı.

Çanakkale’de bulunduğu yıllarda bilge kişiliği, hayırseverliği ve vatan sevdalısı bir devlet adamı olarak Vakfımızda da Başkanlık yapan Baştürk, hayırlı hizmetlere imza atmıştır.

Merhum Kaymakama Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz.

[yukarı]
Yazar Hakkında